Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås
Fett: 25g
Protein: 43g
Kolhydrater: 62g
Recept på thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås. Jordnötter och thaidressing lyfter den här salladen och ger både smak och sälta.
Ingredienser
-
250 g
äggnudlar
-
1
kyckling
- grillad
-
1
wokmix
- förp fryst t ex thai,chinese eller classic ( 900 g)
-
2 msk
rapsolja
- + 2 msk rapsolja
-
3
lime
-
0,5 tsk
strösocker
-
1 msk
fisksås
-
3 msk
koriander
- hackad
-
3 msk
jordnötter
- hackade
Gör så här
-
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.
-
Bena ur och skär kycklingen i bitar.
-
Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.
-
Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering.
-
Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor.