Thailändsk biffwok med grönsaker och rostade cashewnötter

Recept på en nudelwok gjord på biff och grönsaker. Smaksättningen är traditionellt thailändsk och innehåller bland annat soja, ingefära och citrongräs.
Allt om Mat

Thailändsk biffwok med grönsaker och rostade cashewnötter

  • 0,5 påse äggnudlar - Santa Maria Premium egg noodles
  • 2 rödlök - strimlad
  • 100 g vitkål - strimlad
  • 100 g gröna bönor - färska
  • 1 morot - strimlad
  • 4 msk matolja
  • 500 g lövbiff - strimlad
  • 2 påsar woksås - Santa Maria Ginger and Lemongrass Wok Sauce
  • 2 dl cashewnötter - rostade
  • 1,33 tsk röd currypasta - Santa Maria Red Curry Paste

Gör så här

  1. Tillaga äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem sedan i kallt vatten och ställ åt sidan.

  2. Strimla grönsakerna fint.

  3. Bryn köttet på hög värme i olja tills det fått färg och tillsätt därefter grönsakerna.

  4. Woka i ca 2-3 minuter tills köttet är genomstekt och grönsakerna varma.

  5. Rör ner woksåsen och lägg i cashewnötterna.

  6. Fräs nudlarna i olja med Red Curry Paste i en het panna, rör om och servera nudlarna på ett fat tillsammans med woken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!