Thailändsk biffsallad - enkelt recept på matig sallad med mycket smak

Recept på thailändsk biffsallad. En krispig och fräsch sallad som är full av saftiga och törstsläckande grönsaker och härlig hetta från chilin. Inte bara god att äta, utan även vacker att se på. Det är koriander, mynta, chili och den för Thailand typiska fisksåsen som ger salladen dess karaktär.

Allt om Mat
Thailändsk biffsallad - enkelt recept på matig sallad med mycket smak
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 150 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 0,5 dl koriander
  • 0,5 dl mynta
  • 250 g grillad rostbiff - i tunna skivor

Sås

  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limesaft - pressad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk röd spansk peppar - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lägg i sockerärterna, låt stå i 1 minut, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Skala rödlöken. Dela och kärna ur paprikan.

  2. Strimla alla grönsaker och grovhacka örterna, blanda allting i en skål.

  3. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, rör tills sockret smält och slå den över grönsaksblandningen.

  4. Strimla rostbiffen och vänd ner med de övriga ingredienserna till salladen.

  5. Till det här receptet har vår matredaktör Malin använt färdiggrillad rostbiff, men det går även bra att steka biff och skära i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?