Thaigurksallad med ingefära, mynta och lime

En fantastiskt god gurksallad med ingefära, mynta, fisksås, lime och chili till din thailändska middag. Servera den tillsammans med en Thai Chicken Curry!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gurka - strimlad
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 cm ingefära - färsk
  • 2 kvistar mynta
  • 2 lime
  • 2 msk olja
  • 1 tsk thailändsk fisksås - (alt. ljus soja)
  • 1 krm strösocker
  • 1 - 2 röd chili
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att strimla gurkan.

  2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Tärna rödlöken och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj och torka av myntabladen och strimla dem.

  3. Lägg i gurkan i en bunke och strö över rödlöken, myntan och ingefäran.

  4. Pressa limefrukterna. Blanda limesaften med olja och fisksås och vispa ihop.

  5. Rör ner vitlöken i dressingen och krydda med socker, salt och peppar. Droppa dressingen över salladen.

  6. Ansa och kärna ur chilin, skär den i fina strimlor och strö över salladen. Servera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!