Thaigryta med röd curry - recept

Recept på thaigryta med kyckling och röd curry. En lättlagad rätt med mycket smak.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6 kycklinglårfiléer
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ingefära - liten bit
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 tsk soja - ljus
  • 2 lime - pressad saft
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 5 dl kokosmjölk - krämig
  • 2 dl jasminris

Garnering

  • koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kycklingköttet i strimlor. Bryn det i en stekpanna eller wok med olja.

  3. Skala och finhacka vitlöken och ingefära och rör ner i pannan. Låt det fräsa i 2 minuter. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och råströsocker och rör om.

  4. Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk. Låt grytan sjuda, cirka 8 minuter. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!