Thaigryta med currypasta - härligt kryddig gryta
Fett: 12g
Protein: 9g
Kolhydrater: 0g
Recept på thaigryta med curry. Kokos och curry är vanliga smaker i thaimat. Välj gärna en currypasta från asiatiska butiker som har lite mer smak och kryddighet.
Ingredienser
-
600 g
potatis
-
300 g
morot
-
1
gul lök
-
1 msk
rapsolja
-
1 msk
röd currypasta
-
1 burk
kokosmjölk
- light (400ml)
-
1 - 1,5 tsk
salt
-
70 g
spenat
Tillbehör
-
3 dl
ris
Gör så här
-
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj potatisen, skala morötter och lök. Skär potatis och morötter i ½ cm tjocka skivor. Skär löken i tunna klyftor.
-
Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Fräs grönsakerna tillsammans med currypastan 1 minut. Häll på kokosmjölken och salta. Lägg på lock och låt sjuda 10–15 min.
-
Skölj spenaten och vänd ner i grytan. Koka upp och servera med kokt ris.