Thaigryta med currypasta - härligt kryddig gryta

Recept på thaigryta med curry. Kokos och curry är vanliga smaker i thaimat. Välj gärna en currypasta från asiatiska butiker som har lite mer smak och kryddighet.

Allt om Mat
Thaigryta med currypasta - härligt kryddig gryta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 300 g morot
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk - light (400ml)
  • 1 - 1,5 tsk salt
  • 70 g spenat

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på ­förpackningen. Skölj potatisen, ­skala morötter och lök. Skär potatis och morötter i ½ cm tjocka skivor. Skär löken i tunna klyftor.

  2. Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Fräs grönsakerna tillsammans med currypastan 1 minut. Häll på kokosmjölken och salta. Lägg på lock och låt sjuda 10–15 min.

  3. Skölj spenaten och vänd ner i ­grytan. Koka upp och servera med kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?