Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Thai kycklingsoppa med nudlar & grönsaker

Thai currypastan är stark och kryddig, smaksätt soppan efter tycke och smak.
Lena Söderström
Thai kycklingsoppa med nudlar & grönsaker
Thai kycklingsoppa med nudlar & grönsaker
Thai kycklingsoppa med nudlar & grönsaker
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 paprika - röd eller gul
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 3 msk thai currypasta - röd eller grön, på burk
  • 4 - 5 salladslökar
  • 1 chili - mild, röd eller gul
  • 2 ägg
  • 200 g risnudlar
  • 50 g babyspenat
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljong­tärningarna i en gryta. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 25 min tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingfiléerna på en tallrik.

  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg dem i buljongen och tillsätt kokosmjölk och currypasta. Låt koka ca 5 min. Håll buljongen varm.

  3. Skiva kycklingfiléerna. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten.

  4. Mjukkoka, skala och halvera äggen.

  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

  6. Fördela nudlarna i portionsskålar. Lägg på kyckling, salladslök och spenat. Häll över den heta buljongen med paprikan. Toppa med ägghalvor, chili och koriander. Garnera soppan med sesamfrön och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök