Texmexsoppa med grönsaker och bönor

Recept på texmexsoppa med grönsaker och bönor. Mosa gärna hälften av bönorna så att soppan får lite tjockare konsistens. Variera genom att servera soppan med en klick pesto.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lökar - gula
  • 1 paprika - liten röd
  • 400 g zucchini
  • 2 korvar - kryddstarka
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk tacokrydda
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1,5 l vatten
  • 200 g sötpotatis
  • 1,5 tsk salt
  • 2 bönor - burkar (à 400 g), vita
  • 1 dl persilja - hackad

Tillbehör

  • 1 bröd - gott

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och riv zucchinin grovt. Tärna korven.

  2. Fräs löken mjuk i oljan 3–5 min. Tillsätt korven, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt paprika, zucchini och krydda. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 2–3 min. Späd med ca 2/3 av vattnet och koka upp soppan under omrörning.

  3. Tillsätt skalad och fintärnad potatis. Koka soppan på svag värme under lock ca 15 min. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Spola bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll dem i soppan. Koka upp.

  4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!