Texmexgryta med lövbiff

Texmexgryta med lövbiff. Populär gryta bland både stora och små.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 vitlöksklyfta - pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 10 nachos - krossade

Enkel guacamole

  • 2 avokador
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • potatisklyftor - ungsstekta
  • majs
  • tomat
  • sallad

Gör så här

  1. Skär köttet i små bitar. Blanda det med vitlök, salt och kryddor. Bryn köttet i olja. Häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 min. Rör ner soja.

  2. Tillsätt grädde blandat med mjöl och låt grytan sjuda 3 min. Smaka ev av med mer salt.

  3. Guacamole: Skala och mosa avokadon. Tillsätt citron och salt.

  4. Krossa nachosen och strö dem över grytan vid serveringen. Servera med guacamole och tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!