Texmexbiffar med grillade grönsaker

Texmexbiffar med grillade grönsaker är vego från grillen. Här används vegansk formbar färs till biffarna. Vill du äta helt veganskt kan biffarna serveras med en havre-baserad fraiche i stället för gräddfil.
Foto: Helèn Pe / BMB

Ingredienser

  • 500 g anammafärs - fryst, formbar
  • 0,5 gul lök
  • 1 tomat
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Grönsaker

  • 2 avokador
  • 2 röda paprikor
  • 2 majskolvar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • gräddfil
  • gräddfil
  • nachos

Gör så här

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Tärna tomaten. Blanda färsen med lök och tomat. Tillsätt paprikapulver, oregano och chilipeppar och krydda med salt. Forma färsen till små biffar. Pensla dem med olja.

  2. Kärna ur och skär avokadon i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär majskolen i bitar. Pensla grönsakerna med olja.

  3. Grilla biffarna direkt ca 3 min på varje sida. Grilla paprikan direkt ca 3 min på varje sida och avokado och majs direkt ca 2 min på varje sida.

  4. Lägg grönsakerna på ett fat och strö över flingsalt. Lägg på biffarna och garnera med koriander. Servera med gräddfil och nachos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!