Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa passar både stora och små. Kontrollera om vegofärsen är kryddad med salt, minska i så fall på saltet i rätten.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g vegofärs
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ananas
  • 12 tortillabröd - små
  • 1 kruka koriander

Salsa

  • 3 tomater
  • 2 salladslökar
  • 0,5 dl jalapeño - inlagd
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 tsk rårössocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Hacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda majs-stärkelsen med kryddorna och blanda ner i färsen. Rör om och häll på 2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll dem med färs, ananas och salsa. Toppa med koriander och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!