Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa passar både stora och små. Kontrollera om vegofärsen är kryddad med salt, minska i så fall på saltet i rätten.

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g vegofärs
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ananas
  • 12 tortillabröd - små
  • 1 kruka koriander

Salsa

  • 3 tomater
  • 2 salladslökar
  • 0,5 dl jalapeño - inlagd
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 tsk rårössocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Hacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda majs-stärkelsen med kryddorna och blanda ner i färsen. Rör om och häll på 2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll dem med färs, ananas och salsa. Toppa med koriander och servera.

Vad tyckte du om receptet?