Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa
Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa passar både stora och små. Kontrollera om vegofärsen är kryddad med salt, minska i så fall på saltet i rätten.
Ingredienser
-
400 g
vegofärs
-
1 msk
rapsolja
- + 1 msk
-
2 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1 msk
spiskummin
- mald
-
1 msk
oregano
-
1 tsk
salt
-
1 krm
cayennepeppar
-
1
ananas
-
12
tortillabröd
- små
-
1 kruka
koriander
Salsa
-
3
tomater
-
2
salladslökar
-
0,5 dl
jalapeño
- inlagd
-
1 msk
lime
- pressad
-
1 tsk
rårössocker
-
0,5 tsk
salt
Gör så här
-
Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Hacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser.
-
Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda majs-stärkelsen med kryddorna och blanda ner i färsen. Rör om och häll på 2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.
-
Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
-
Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll dem med färs, ananas och salsa. Toppa med koriander och servera.