Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs

Förvandla den vanliga hamburgaren till något lite festligare! Här är en smakrik teriyakiburgare med het ­majonnäs, grillad ananas och ­baconskivor. 

Petra Lindstrand
Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g högrevsfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk teriyakimarinad - + 1 dl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs - gärna Hellmann’s
  • 2 tsk srirachasås - eller sambal oelek

Tillbehör

  • 1 ananas - riktigt mogen
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • 70 g salladsmix - späd

Gör så här

  1. Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma ­till fyra tjocka platta burgare. Lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.

  2. Majonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.

  3. Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla burgarna 3–4 min per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.

  5. Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad.­Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.

Vad tyckte du om receptet?