Tempurafriterade padrones

Tempurafriterade padrones - ett annorlunda och gott sätt att servera padrones på.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g padrones

Tempurasmet

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl öl - kallt, ljust  eller vatten
  • 5 dl olivolja - eller rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Tempurasmet: Blanda mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt ölet och vispa slätt. Låt stå ca 20 min.

  2. Hetta upp oljan till 180°. Doppa padronen i tempurasmeten och lägg ner dem allteftersom i oljan. Fritera dem ca 1 minut, tills de fått fin färg.

  3. Ta upp med hålslev och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!