Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs

Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs är god vegomat. Fritera tofubitarna, några i taget, så att de inte klibbar ihop.

Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 g tofu - fast
  • 1 påse tempura - frityrmix (140 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl rapsolja

Grönsaker

  • 1 morot - gärna lila
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g sockerbönor
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 krm salt
  • 1 gemsallad

Majonnäs

  • 0,5 dl kimchi
  • 1 dl majonnäs
  • 2 krm salt

Garnering

  • sesamfrön - chilirostade

Gör så här

  1. Grönsaker: Skala och skär moroten i stavar. Ansa vax- och sockerbönor. Koka upp vattnet med socker, ättika och salt. Lägg i grönsakerna och låt koka ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt stå.

  2. Majonnäs: Låt kimchin rinna av och mixa den med mixerstav. Blanda den med majonnäs. Krydda med salt.

  3. Torka av tofun med hushållspapper och skär den i långa stavar. Blanda frityrmixen med vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Sära på salladsbladen. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med salladen.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Vänd tofubitarna i mjöl och doppa dem i tempurablandningen. Friterna tofubitarna i oljan tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tofu och chilirostade sesamfrön. Servera med kimchimajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?