Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs
Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs är god vegomat. Fritera tofubitarna, några i taget, så att de inte klibbar ihop.
Ingredienser
-
250 g
tofu
- fast
-
1 påse
tempura
- frityrmix (140 g)
-
1 dl
vetemjöl
-
5 dl
rapsolja
Grönsaker
-
1
morot
- gärna lila
-
100 g
vaxbönor
-
100 g
sockerbönor
-
1 dl
vatten
-
0,5 dl
strösocker
-
2 msk
ättiksprit
- (12 %)
-
2 krm
salt
-
1
gemsallad
Majonnäs
-
0,5 dl
kimchi
-
1 dl
majonnäs
-
2 krm
salt
Garnering
-
sesamfrön
- chilirostade
Gör så här
-
Grönsaker: Skala och skär moroten i stavar. Ansa vax- och sockerbönor. Koka upp vattnet med socker, ättika och salt. Lägg i grönsakerna och låt koka ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt stå.
-
Majonnäs: Låt kimchin rinna av och mixa den med mixerstav. Blanda den med majonnäs. Krydda med salt.
-
Torka av tofun med hushållspapper och skär den i långa stavar. Blanda frityrmixen med vatten enligt anvisning på förpackningen.
-
Sära på salladsbladen. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med salladen.
-
Hetta upp oljan till 180°. Vänd tofubitarna i mjöl och doppa dem i tempurablandningen. Friterna tofubitarna i oljan tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tofu och chilirostade sesamfrön. Servera med kimchimajonnäs.