Tempererad lax med fänkål

Tempererad lax i 
sällskap av krispig fänkål och len 
avokado.
Tommy Myllymäki

Ingredienser

  • 300 g laxfilé - putsad, utan skinn
  • 1 liten fänkål
  • 2 msk kapris
  • 1 citron
  • 2 msk citronsaft - + skal
  • 3 msk olivolja
  • 2 avokador - väl mogna
  • 3 dl isbergssallad - stimlad
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • ev flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg laxen i en liten smord ugnssäker form. Krydda den runt om med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ställ in i ugnen till innertemperatur 40°, ca 30 min.

  2. Hyvla fänkålen lövtunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i iskallt vatten en stund.

  3. Grovhacka kaprisen. Gör en dressing av 
citronjuice, -skal, olivolja och kapris. Smaksätt med 2 krm svartpeppar.

  4. Skär avokadon i bitar. Lägg dem med fänkål och isbergssallad i en bunke. Vänd runt med vinägretten och smaka ev av med 1 tsk flingsalt.

  5. Lägg upp i portionsskålar och bryt laxen i bitar över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!