Tempeh med hoisinsås och vitlök

Recept på tempeh med hoisinsås och vitlök. Tempeh är en indonesisk fermenterad produkt som innehåller hela sojabönor. Den används på motsvarande sätt som tofu. Smaken är lite nötig och svagt syrlig.
Tempeh med hoisinsås och vitlök
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 pkt tempeh - naturell (à 125 g)
  • 3 cm ingefära - färsk
  • 3 dl jasminris
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl hoisinsås
  • 300 g broccoli
  • koriander
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • chilisås - t ex sriracha

Gör så här

  1. Skala och finriv ingefäran. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ingefäran.

  2. Skär tempehn i bitar. Skala och finstrimla löken. Skala och riv vitlöken.

  3. Stek tempehn i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Blanda ner hoisinsåsen och låt den koka in. Krydda med 1/2 tsk salt.  Blanda ner lök och vitlök och stek ytterligare ca 1 minut.

  4. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.

  5. Servera hoisintempeh med ingefärsris, broccoli och chilisås. Garnera med koriander. Jordnötter är gott att strö över om du har det hemma.

Vad tyckte du om receptet?