Tarteletter

Gör en sats tartelettformar. Fyll hälften med citronfyllning och andra hälften med chokladfyllning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg - gula

Citronfyllning

  • 250 g kesella kvarg
  • 0,75 dl lemon curd - på burk
  • 2 msk florsocker
  • 1 gelatinblad
  • 0,5 lime - 2 msk pressad saft

Tryffelfyllning

  • 125 g mörk choklad - mörk
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1,5 msk smör

Garnering

  • bär

Gör så här

  1. Tarteletter: Sätt ugnen på 225°. Hacka samman vetemjöl, socker och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 18 aluminiumformar, som rymmer ca 1/2 dl. Ställ formarna på en plåt.

  2. Nagga dem i botten och grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt kallna.

  3. Citronfyllning: Blanda kvargen, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinbladet i 5 min. Värm upp limesaften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladet och smält det i limesaften. Blanda det smälta gelatinet i krämen.

  4. Fördela krämen i hälften av de svalnade tarteletterna. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med bär.

  5. Tryffelfyllning: Bryt chokladen i bitar. Låt grädden och smöret koka upp i en kastrull. Ta den från värmen och rör i chokladen tills den smälter. Låt fyllningen svalna lite och fördela i resten av tarteletterna.

  6. Ställ kallt att stelna över natten. Garnera med bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!