Tartelett med chokladtryffel och apelsin

Små, läckra tarteletter med choklad passar fint till Rånäs brännvin, som är smaksatt med pomerans.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 äggula

Tryffel

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad - mörk
  • 0,5 msk rånäs brännvin
  • 1 tsk florsocker

Garnering

  • 1 apelsin
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl, smör och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i små metallformar som rymmer ca 3 msk. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca14 min. Låt kakorna svalna och ta dem ur formarna.

  3. Koka upp grädden i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt Rånäs och florsocker. Ställ kallt ca 15 min.

  4. Fördela tryffelsmeten i formen. Ställ kallt ca 11/2 timme.

  5. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet med ett s k zestjärn eller skala och strimla tunt.

  6. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt apelsin skalet och låt koka några minuter. Ta upp apelsinstrimlorna ur lagen och låt dem kallna utspridda på ett bakplåtspapper.

  7. Garnera tryffeltarteletterna med några strimlor apelsinskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!