Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål
I ugn: 7 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål är en tunn pizza med knaprig botten och utan jäst i degen. Enkel att göra och perfekt som tilltugg till drinken. De går bra att göra helt klara strax innan gästerna kommer.
Ingredienser
-
2 dl
vetemjöl special
-
1 dl
vatten
-
0,5 msk
olivolja
-
2 krm
salt
Fyllning
-
4 msk
crème fraiche
-
4 msk
basilikapesto
- gärna färsk
-
1
bananschalottenlök
-
0,5
fänkålsstånd
Garnering
-
4 - 6
rädisor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen.
-
Rör ihop mjöl, vatten, olja och salt. Knåda degen smidig, 2–3 min, på köksbänken. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Låt degen vila övertäckt ca 5 min.
-
Dela degen i 4 bitar. Kavla ut dem till tunna bottnar på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper.
-
Bred crème fraiche på bottnarna men lämna kanterna fria. Bred pesto ovanpå.
-
Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkål tunt. Strö lök och fänkål på bottnarna.
-
Flytta över bakplåtspapperet med bottnarna till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 min tills de fått fin färg. Skär i bitar och servera.