Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål

Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål är en tunn pizza med knaprig botten och utan jäst i degen. Enkel att göra och perfekt som tilltugg till drinken. De går bra att göra helt klara strax innan gästerna kommer.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl special
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk basilikapesto - gärna färsk
  • 1 bananschalottenlök
  • 0,5 fänkålsstånd

Garnering

  • 4 - 6 rädisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme, 275–300°. Sätt in en plåt i ugnen.

  2. Rör ihop mjöl, vatten, olja och salt. Knåda degen smidig, 2–3 min, på köksbänken. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Låt degen vila övertäckt ca 5 min.

  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut dem till tunna bottnar på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper.

  4. Bred crème fraiche på bottnarna men lämna kanterna fria. Bred pesto ovanpå.

  5. Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkål tunt. Strö lök och fänkål på bottnarna.

  6. Flytta över bakplåtspapperet med bottnarna till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 min tills de fått fin färg. Skär i bitar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!