Tårtbotten - klassiskt recept

Recept på tårtbotten, även kallat anslag. Luftiga tårtbottnar som passar bra till många tårtor, t ex klassisk prinsesstårta.

Allt om Mat
Tårtbotten - klassiskt recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp ca 5 min. 

  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten. Rör till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan såt kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler. Dela kakan i 3 bottnar och fyll med valfri fyllning.

Vad tyckte du om receptet?