Tårtbotten - klassiskt recept

Recept på tårtbotten, även kallat anslag. Luftiga tårtbottnar som passar bra till många tårtor, t ex klassisk prinsesstårta.
Allt om Mat
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp ca 5 min. 

  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten. Rör till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan såt kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler. Dela kakan i 3 bottnar och fyll med valfri fyllning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!