Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål
Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål är ett gott drinktilltugg. Om du vill förbereda kan brödet och blomkålspurén göras 3–4 timmar före servering.
Ingredienser
-
300 g
biff
- utskuren
-
3 msk
soja
- japansk
-
1
blomkålshuvud
- litet
-
0,5 dl
ättiksprit
- (12 %)
-
1 dl
strösocker
-
0,5 dl
vatten
-
2 dl
vispgrädde
-
0,5 tsk
salt
- + 2 krm
-
1 bit
ingefära
- (ca 1 cm)
-
6 skivor
surdegsbröd
- tunna
-
5 dl
rapsolja
Garnering
-
koriander
Gör så här
-
Skär biffen i små tärningar. Ställ den i kylen så länge.
-
Plocka några små buketter av blomkålen, spara dem till fritering. Blanda ättika, socker och vatten. Hyvla stammen tunt och lägg i ättikslagen. Koka resterna av blomkålen i grädden. Mixa till en puré, och krydda med 1/2 tsk salt. Skala och riv ingefäran och blanda ner i purén.
-
Skär bröd tunt och stek krispiga krutonger.
-
Hetta upp oljan till 160°. Fritera de små blomkålsbuketterna tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med 2 krm salt.
-
Blanda biffen med soja och låt stå ca 10 min. Lägg köttet i en skål. Spritsa på blomkålscrème. Garnera med friterade blomkålsbuketter, picklad blomkål, brödkrutonger och koriander.