Taramosalata Dipsås av fiskrom

Tarama kan köpas i saluhallar och buriker med utländska livsmedel. Det är fiskrom som kommer från fiskarna rödbarb eller gråmulte.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g tarama
  • 3 bröd - skivor vitt torkat i rumstemperatur
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,75 dl citron - pressad saft

Gör så här

  1. Lägg tarama i en mixer. Skär brödet i bitar och blötlägg i vattnet ca 5 min. Krama ur vattnet och lägg i mixern. Kör brödet med rommen. Tillsätt olivolja, lite i taget, tills det blir krämigt. Smaka av med citronsaft. Tillsätt ev kallt vatten om det blir för tjockt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!