Tapenadecrostini

Oliverna är redan smaksatta av ansjovis, en perfekt genväg till gott resultat!
Charlotte Jenkinson
Tapenadecrostini
Tapenadecrostini Foto: Jenny Grimsgård

Tapenadecrostini

  • 0,5 baguette
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk oliver med anjovis - (350 g)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0,5 dl parmesan - riven

Garnering

  • parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med 2 msk olja. Rosta dem mitt i ugnen ca 8 min.

  2. Häll av vätskan från oliverna. Lägg dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök, parmesan och 1 msk olja. Mixa till en grynig massa. Skeda upp tapenade på brödsnittarna strax före servering. Garnera med parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!