Tapas - svamptortilla

Tapas recept. Tortilla med svamp är en god rätt att bjuda som plockmat på en buffé eller en tapasbjudning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l kantareller
  • 1 msk smör
  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl pistaschnötter - skalade och hackade
  • 4 tortillabröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.

  3. Rör ner färsen, salta och peppra och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt creme fraichen och låt blandningen koka ihop. Blanda ner nötterna.

  4. Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Skär rullarna i 4 cm långa bitar.

  5. Ringla olivoljan i en ugnssäker form och ställ i rullarna med snittytan upp.

  6. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  7. Servera som tilltugg till ett glas torr sherry.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!