Tandoorisill

Indiskt kryddad sill som passar bra på sillbordet. Nykokt potatis och knäckebröd är gott att äta till.

Elisabeth Johansson
Tandoorisill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - 5-minuterssill eller inläggningssill
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 msk tandoorikrydda
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 krm salt

Till garnering

  • tandoorikrydda
  • koriander - och persilja

Tillbehör

  • ev potatis - nykokt och knäckebröd

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.

  2. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna.

  3. Lägg upp sillen i en skål och strö över lite tandoorikrydda.

  4. Toppa med koriander eller persilja.

  5. Servera gärna med nykokt potatis och knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök