Recept från Mitt kök
Tandoorisill
Indiskt kryddad sill som passar bra på sillbordet. Nykokt potatis och knäckebröd är gott att äta till.
Ingredienser
4
personer
-
4
sillfiléer
- 5-minuterssill eller inläggningssill
-
2 dl
grekisk yoghurt
-
1 dl
majonnäs
-
1,5 msk
tandoorikrydda
-
1 msk
honung
- flytande
-
1 krm
salt
Till garnering
-
tandoorikrydda
-
koriander
- och persilja
Tillbehör
-
ev
potatis
- nykokt och knäckebröd
Gör så här
-
Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
-
Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna.
-
Lägg upp sillen i en skål och strö över lite tandoorikrydda.
-
Toppa med koriander eller persilja.
-
Servera gärna med nykokt potatis och knäckebröd.