Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja

Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja smaksätts med färdig kryddmix. Det finns olika sorters kryddmixer, en del kan innehålla salt så se upp innan du tillsätter salt till kycklingen. Kycklingen kan också stekas i ugn på 225° ca 10 min. 
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk tandoorikryddmix - Coop
  • 0,5 dl matyoghurt - + 1,5 dl
  • 4 naanbröd - (à 130 g)
  • 1 rödlök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gemsallad
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda kycklingen med 1/2 dl yoghurt, tandoorikrydda och 1 tsk salt i en skål. Låt stå ca 10 min. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min tills kycklingen är genomstekt.

  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda löken med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla oljan på bröden och värm mitt i ugnen ca 5 min.

  3. Blanda 1 1/2 dl matyoghurt med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kycklingen med naanbröd, yoghurt och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!