Tandoorikyckling med bönsallad

Kryddig kyckling med fräsch bönsallad, lagad på ett kick! Rätten passar också bra i matlådan – toppa då med romansalladen så att den håller sig krispig och god.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 påse taqndori chicken spice mix
  • 0,5 dl vatten
  • 1 broccoli - 400 g
  • 1 burk bönsallad med matvete
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron - stor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 romansallathuvud - 400 g
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Marinera kycklingen i tandoorikrydda och vatten 5 min.

  3. Genomstek kycklingen mitt i ugnen på plåt med bakplåtspapper ca 20 min. Låt den vila 5 min innan den skärs upp.

  4. Skölj och skär broccolin i buketter. Koka dem i saltat vatten 4 min. Häll av och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen.

  5. Häll av och skölj bönsalladen med matvete i kallt vatten. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk juice.

  6. Blanda bönsallad med matvete, citronskal  och -juice, salt och peppar.

  7. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skölj och strimla romansalladen. Plocka och finhacka myntan.

  8. Tillsätt broccoli, tomater, sallad och mynta till bönsalladen.

  9. Skiva kycklingen. Servera den med bönsallad och en klick matyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!