Tamarimarinad med ingefära och citrongräs

Tamarimarinad med ingefära och citrongräs passar bra till kyckling, lax, lammracks och grönsaker. Tamarisås är en japansk sojasås som ger marinaden god sälta.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dl tamarisås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk koriander - hackad
  • 1 msk ingefära - fint riven
  • 1 msk citrongräs - finhackat

Gör så här

  1. Skala och riv eller pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden.

  2. Lägg kött, fisk eller grönsaker i marinaden. Låt marinera ca 1 timme, men gärna längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!