Tamarikyckling med sötpotatis och chèvre

Denna rätt passar lika bra till vardag som till fest.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl tamarisoja
  • 1 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • frön - olika t ex sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
  • 2 sötpotatisar
  • chèvreost
  • valnötter
  • timjan - färsk
  • kvisttomat
  • rucola
  • salvia
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gör en marinad av tamarisoja, olja, pressad vitlök, salt och peppar. Marinera kycklingfilén i marinaden, helst 4 timmar eller över natten.

  2. Ugnsbaka kycklingfiléerna i 30 minuter i en långpanna med bakplåtspapper i botten, strö över fröblandningen över filéerna innan du sätter in plåten i ugnen.

  3. Låt kycklingfiléerna svalna innan du skär dem i bitar. Lika gott varmt som kallt.

  4. Sätt ugnen på 250 grader. Borsta sötpotatisen ren och skär i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten.

  5. Droppa över lite rapsolja och lägg chèvre i bitar på, strö över valnötter och timjan. I ena hörnet av plåten lägger du en kvist med tomater, ringla lite rapsolja över.

  6. Lägg upp rucola, salvia och en kvist tomater på tallriken. Lägg upp kycklingfiléerna skurna i skivor, strö över salvia, lägg upp sötpotatisen med chèvre och nötterna. Strö över lite flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!