Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  

Recept på pastarätt som går snabbt att laga. Här blandas pastan med trumpetsvamp och gruyèreost där svartkålen och blomkålen bidrar med både smak och tuggmotstånd.  
Mattias Larsson
Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle - färsk
  • 300 g svart trumpetsvamp
  • 4 blad svartkål
  • 250 g blomkål
  • 60 g gruyère
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa svampen. Skär svartkålen i ca 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i mindre buketter. Riv osten.

  2. Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.

  3. Stek svampen i smör ca 2 min. Lägg i svartkål och blomkål och stek vidare ca 2 min. Vänd ner tagliatellen och krydda med salt och peppar.

  4. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över osten. Klipp över krasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?