Tagliatelle med hjort och karljohanssvamp

Vill du ha en krämigare pasta kan du hälla 2 dl vispgrädde över skavfräset och låta den puttra in ca 3 min. 

Elisabeth Johansson
Tagliatelle med hjort och karljohanssvamp
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle - färsk
  • 1 pkt hjortskav - fryst (240 g)
  • 200 g karljohansvamp - eller kantareller
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 2 tsk timjan - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 rödbetor - kokta
  • 1 dl lingon
  • 50 g ost - riven, lagrad, t ex prästost eller västerbottensost

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och finhacka eller strimla rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. 

  3. Fräs hjortskav, svamp och lök i 2 msk smör i en stor stekpanna eller gryta. Rör i vitlök och timjan. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan och gör ren stekpannan.

  4. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs klyftorna i 2 msk smör. Låt pastan rinna av och blanda ner i stekpannan tillsammans med hjortskavsfräset. Strö över lingon och ost. Garnera med timjan och servera. 

Vad tyckte du om receptet?