Tacopaj med rostad majs

Tacopaj med rostad majs får lite tex mex-smak av spiskummin, oregano och rökigt paprikapulver.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 dl majsmjöl
  • 250 g smör
  • 2 krm salt
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 800 g nötfärs
  • 2 paprikor - röda
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk rårössocker
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk paprikapulver - rökt
  • 2 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 burk oliver - gröna (250 g)
  • 1 burk majs - (340 g)
  • 4 dl ost - riven, gärna cheddar

Garnering

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • sallad
  • gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vete- och majsmjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en långpanna, ca 30 x 40 cm.

  2. Nagga pajbottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika och lök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg. Blanda majsstärkelse med socker, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och cayennepeppar. Rör ner blandningen i färsen och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 2 min.

  4. Skiva oliverna. Låt majsen rinna av. Blanda ner oliver och hälften av majsen i köttfärsröran. Häll röran i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Rosta den sparade majsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Kärna ur och strimla chilin. Strö majs, koriander och chili över pajen och servera med sallad och gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!