Tacopaj med rostad majs

Tacopaj med rostad majs får lite tex mex-smak av spiskummin, oregano och rökigt paprikapulver.

Tacopaj med rostad majs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 dl majsmjöl
  • 250 g smör
  • 2 krm salt
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 800 g nötfärs
  • 2 paprikor - röda
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk rårössocker
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk paprikapulver - rökt
  • 2 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 burk oliver - gröna (250 g)
  • 1 burk majs - (340 g)
  • 4 dl ost - riven, gärna cheddar

Garnering

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • sallad
  • gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vete- och majsmjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en långpanna, ca 30 x 40 cm.

  2. Nagga pajbottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika och lök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg. Blanda majsstärkelse med socker, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och cayennepeppar. Rör ner blandningen i färsen och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 2 min.

  4. Skiva oliverna. Låt majsen rinna av. Blanda ner oliver och hälften av majsen i köttfärsröran. Häll röran i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Rosta den sparade majsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Kärna ur och strimla chilin. Strö majs, koriander och chili över pajen och servera med sallad och gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?