Tacopaj med rostad majs
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Tacopaj med rostad majs får lite tex mex-smak av spiskummin, oregano och rökigt paprikapulver.
Ingredienser
-
5 dl
vetemjöl
- (300 g)
-
2 dl
majsmjöl
-
250 g
smör
-
2 krm
salt
-
3 msk
vatten
Fyllning
-
800 g
nötfärs
-
2
paprikor
- röda
-
2
gula lökar
-
2
vitlöksklyftor
-
2 msk
rapsolja
- + 1 msk
-
2 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1 msk
rårössocker
-
2 tsk
spiskummin
- mald
-
2 tsk
paprikapulver
- rökt
-
2 tsk
salt
-
2 krm
cayennepeppar
-
2 dl
vatten
-
1 burk
oliver
- gröna (250 g)
-
1 burk
majs
- (340 g)
-
4 dl
ost
- riven, gärna cheddar
Garnering
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 kruka
koriander
Tillbehör
-
sallad
-
gräddfil
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Blanda vete- och majsmjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
-
Nagga pajbottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
-
Fyllning: Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika och lök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg. Blanda majsstärkelse med socker, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och cayennepeppar. Rör ner blandningen i färsen och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 2 min.
-
Skiva oliverna. Låt majsen rinna av. Blanda ner oliver och hälften av majsen i köttfärsröran. Häll röran i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
-
Rosta den sparade majsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Kärna ur och strimla chilin. Strö majs, koriander och chili över pajen och servera med sallad och gräddfil.