Tacolax från ugnen

Tacolax från ugnen passar både stora och små. Det är smidigt att köpa hem en blandad kryddpåse så behöver man inte ha så många kryddor i kryddskåpet.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 3 dl ris
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 påse tacokrydda - (40 g)
  • 1 burk jalapeño - inlagd
  • 2 dl gräddfil
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.

  2. Fräs paprika och lök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg fräset i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Strö över tacokryddan och 1/2 tsk salt.

  3. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Servera lax och grönsaker med ris, inlagd jalapeño, gräddfil och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!