Tacogratäng

Recept på tacogratäng. Bra rätt när man har ris över. Gratängen kan göras vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

Ingredienser

  • 400 g sojafärs - eller kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor - i olika färger
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 380 g bönsalsa - original, t ex Go Green eller Stonewall Kitchen
  • 5 dl ris - kokt, gärna råris
  • 50 g nachos
  • 100 g ost - riven
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Bryn färsen i 1/2 msk smör ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek ytterligare ca 5 min. 

  2. Krydda färsen med spiskummin och paprika och häll på chilisås och vatten. Blanda med salsa. Lägg riset i en smord ugnssäker form och bred över färsröran.  

  3. Toppa med  krossade nachos och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sallad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!