Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini

Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini är en läcker wrap med lättgrillad fisk och het majonnäs. Förbered gärna zucchinin dagen före.

Mattias Larsson
Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 bitar tonfisk - (à 300 g), MSC-märkt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 tortillabröd
  • 1 romansallad
  • 0,5 kruka koriander

Chilipicklad zucchini

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 zucchini - liten

Chili- och limemajonnäs

  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 lime
  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Picklad zucchini: Skiva zucchinin tunt. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Kärna ur och skiva chilin. Lägg den i lagen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Lägg zucchinin i den varma lagen. Låt kallna.

  2. Majonnäs: Kärna ur och finhacka chilin, lägg den i en liten matberedare. Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut 2 msk saft. Lägg lime-skal, limesaft och äggulor i matberedaren. Tillsätt oljan långsamt och mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.

  3. Gnid in tonfisken med olja och krydda med salt. Grilla den på högsta värme ca 1 minut på varje sida, till 45° innertemperatur. Låt den vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.

  4. Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg sallad, tonfiskskivor och picklad zucchini mitt på bröden. Toppa med lime- och chilimajonnäs och lite koriander. Vik ihop tacon och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?