Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini
Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini är en läcker wrap med lättgrillad fisk och het majonnäs. Förbered gärna zucchinin dagen före.
Ingredienser
-
2 bitar
tonfisk
- (à 300 g), MSC-märkt
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
salt
-
8
tortillabröd
-
1
romansallad
-
0,5 kruka
koriander
Chilipicklad zucchini
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
2 dl
vatten
-
1 dl
ättiksprit
- (12 %)
-
1 dl
strösocker
-
1 krm
salt
-
1
zucchini
- liten
Chili- och limemajonnäs
-
0,5
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1
lime
-
2
äggulor
-
2 dl
rapsolja
-
2 krm
salt
Gör så här
-
Picklad zucchini: Skiva zucchinin tunt. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Kärna ur och skiva chilin. Lägg den i lagen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Lägg zucchinin i den varma lagen. Låt kallna.
-
Majonnäs: Kärna ur och finhacka chilin, lägg den i en liten matberedare. Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut 2 msk saft. Lägg lime-skal, limesaft och äggulor i matberedaren. Tillsätt oljan långsamt och mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.
-
Gnid in tonfisken med olja och krydda med salt. Grilla den på högsta värme ca 1 minut på varje sida, till 45° innertemperatur. Låt den vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.
-
Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg sallad, tonfiskskivor och picklad zucchini mitt på bröden. Toppa med lime- och chilimajonnäs och lite koriander. Vik ihop tacon och servera direkt.