Taco cajun style  

Taco cajun style är kräftstjärtar med majs i tacoskal. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot skalade räkor i lag. Använd en riktigt kryddig och het kryddmix.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 burkar kräftstjärtar - (à 340 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk ättiksprit
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 krm salt
  • 1 burk majs - (340 g)
  • 1 krm svartpeppar - nymald eller chiliflakes
  • 2 msk kryddmix - t ex taco spice mix hot cayenne
  • 1 msk rapsolja
  • 2 pkt tacotubs - (à 140 g)
  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och strimla löken. Blanda 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Lägg i löken och låt ligga ca 20 min.

  2. Koka upp grädde och majs, koka ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar, gärna chiliflakes.

  3. Fräs kräftorna i 1 msk olja med kryddmixen ca 30 sekunder och servera i tacoskal med sallad, majs och picklad lök.

 

Vill du ha flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Här hittar du erbjudande om prenumeration på magasinet Allt om Mat!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!