Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tabbouleh – recept

Recept på tabbouleh, klassisk libanesisk sallad. Gör den färgglada salladen med tomater i olika färger.

Lena Söderström
Tabbouleh – recept
Tabbouleh – recept
Tabbouleh – recept
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 4 portbulgur
  • 350 gtomater- blandade sorter
  • 1 litenrödlök
  • 1 knippabladpersilja- stor
  • 12 kvistarmynta- plockade blad
  • 1citron- färskpressad saft av
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 34 mskolivolja

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.

  2. Skär stora tomater i bitar. Dela småtomater. Skala och finhacka rödlöken.

  3. Hacka persiljan.

  4. Blanda citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget.

  5. Vänd ner gryn, tomater och persilja.

  6. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp ca 30 minuter.

  7. Servera med fetaost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök