Tabbouleh med grillade grönsaker & halloumispett

Tabbouleh med grillad aubergine, zucchini, paprika och salladslökar blir gott till halloumispetten, eller till något annat grillat!
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 port bulgur - eller couscous
  • 2 - 3 salladslökar
  • 1 knippa bladpersilja - stor
  • mynta - färsk ,plockade blad från 1–2 kvistar
  • 1 citron - färskpressad saft
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk olivolja

Grönsaker

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 - 3 salladslökar
  • 1 paprika
  • 3 - 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Spett

  • halloumi
  • 12 - 18 cocktailtomater
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflingor

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.

  2. Ansa och finhacka salladslöken. Hacka persiljan och myntan fint. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Blanda i oljan, lite i taget. Blanda i salladslök, persilja och mynta. Blanda i grynen. Täck med plastfilm och ställ kallt.

  3. Ansa och skär aubergine och zucchini i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär paprikan bitar.

  4. Pensla grönsakerna med olivoljan. Grilla grönsakerna och krydda dem med salt och peppar.

  5. Spett: Skär halloumi i bitar och trä på spett tillsammans med tomater. Pensla spetten med oljan blandad med chiliflingorna. Grilla spetten.

  6. Blanda de grillade grönsakerna med gryn- och örtsalladen. Servera med spetten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök