Systrarna Anna och Charlottas chokladmousse

Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad - mörk 70-80 procent kakaohalt
  • 1 msk råsocker
  • 3 äggulor
  • 3 äggvita

Till dekoration

  • choklad - riven, eller bär, eller både och

Gör så här

  1. Knäck äggen och lägg 3 gulor i en skål och 3 vitor i en annan.

  2. Bryt sönder chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad. Blanda i råsocker. Rör ner gulorna, en i taget.

  3. Vispa äggvitorna till fast skum och rör ner i chokladblandningen. Häll upp i portionsskålar, täck med plastfolie i kylskåp fyra timmar före servering. Garnera med riven choklad och/eller bär före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!