Syskonen Källssons julkakor

Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g smör - rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl nötter - (hasselnöt, valnöt, mandel)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, siktad kakao och vaniljsocker.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 25x35 cm. Hacka nötterna grovt och strö dem över smeten.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut plåten och skär kakorna i rutor, ca5 x 5 cm, medan kakan är varm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!