Hallonmarmelad - recept

En härligt klarröd marmelad till sommarens fina frukostar. Både syrlig och söt på samma gång.
Emelie Hallbäck
Foto: Martin Skredsvik
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 7 dl hallon
  • 5 dl röda vinbär - kan bytas mot lingon
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 5 - 6 dl socker - eller syltsocker, ca

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull ­tillsammans med rensade röda vinbär.

  2. Skölj och skrubba citronen. Skala den med en potatisskalare och strimla skalet fint. Pressa citronen och tillsätt skal och saft.

  3. Blanda ner sockret och koka upp långsamt. Rör om så sockret löser sig. Skumma av vid behov. Låt sjuda cirka 15 minuter eller tills den klarar ett marmelad­prov.

  4. Häll upp på rengjorda burkar och förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök