Hallonmarmelad - recept

En härligt klarröd marmelad till sommarens fina frukostar. Både syrlig och söt på samma gång.
Emelie Hallbäck
Foto: Martin Skredsvik
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 7 dl hallon
  • 5 dl röda vinbär - kan bytas mot lingon
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 5 - 6 dl socker - eller syltsocker, ca

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull ­tillsammans med rensade röda vinbär.

  2. Skölj och skrubba citronen. Skala den med en potatisskalare och strimla skalet fint. Pressa citronen och tillsätt skal och saft.

  3. Blanda ner sockret och koka upp långsamt. Rör om så sockret löser sig. Skumma av vid behov. Låt sjuda cirka 15 minuter eller tills den klarar ett marmelad­prov.

  4. Häll upp på rengjorda burkar och förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!