Syrensaft

Recept på syrensaft. Använd späda syrenblommor. Blommorna kan frysas om man inte hinner koka saften direkt. Syrensaft doftar lite parfymaktigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 syrenblomsklasar - -30
  • 2 citroner
  • 1 l vatten
  • 1 kg strösocker
  • 30 g vinsyra

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna noga. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär den ena citronen i skivor. Riv skalet från den andra och pressa ut saften. 

  2. Varva syrenblommorna med citronskivor, -skal och -saft. Koka upp vattnet och rör i sockret så att det löses upp. Rör ut citronsyran i lite av sockerlagen. Rör ner blandningen i lagen.

  3. Häll den varma sockerlagen över blommorna. Lägg på ett lock och låt stå i kylen 4–5 dygn. Rör varje dag. Sila och häll saften i rena flaskor. Förvara i kylen. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Pia Kammeborn