Syren- och citronsnaps

Recept på syren- och citronsnaps. Tänk på att snapsen måste göras i god tid, den ska dra 3–5 dagar i kylen för bästa smak.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 35 cl vodka - rent brännvin
  • 1 citron
  • 2 dl syrenblommor - plockade
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Häll upp spriten i en burk. Skölj citronen noga i ljummet vatten, skär av det gula skalet och lägg i burken. Tillsätt syrenblommorna och låt allt stå och dra 3–5 dagar i kylen. Sila av och rör i sockret.

  2. Häll upp i en fin flaska. Servera snapsen kyld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!