Syrade gulbetor

Recept på syrade gulbetor. Syra gulbetorna strax före servering, så har de kvar lite krispighet.

Mattias Larsson
Syrade gulbetor
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 g gulbetor
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 tsk salt

Lag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 msk senapsfrön - gula

Gör så här

  1. Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Spola av i kallt vatten och gnugga bort skalet. Skär betorna i tärningar, ca 1 cm.

  2. Lag: Koka upp alla ingredienser. Lägg ner betorna. Låt koka upp på nytt.

  3. Häll upp betorna i en burk med lock och tillsätt fänkålsfrön och salt. Låt kallna och ställ i kylen.

Vad tyckte du om receptet?