Syrad färskpotatis

Varför bara koka färskpotatisen? Krångla till det lite – och smaka något nytt.
Maria Zihammou

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 l vatten
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 tsk salt
  • 6 kryddpepparkorn - alt svarpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 kruka dill

Gör så här

  1. Skrubba potatisen i rinnande vatten. Dela ev större potatisar.

  2. Blanda vatten, ättika, salt, kryddpepparkorn och lagerblad i en stor kastrull. Tillsätt och koka potatisen mjuk, ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.

  3. Bryn potatisen i smöret. Peppra och toppa med hackad dill vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!