Syltade kantareller – perfekt i svamptider!
Tillagning: 20 minuter
Koktid: 30 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Koktid: 30 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på syltade kantareller. Svampen håller upp till tre månader om den förvaras svalt.
Ingredienser
7.5
dl
-
1 l
kantareller
- (300 g)
-
3 dl
ättiksprit
- (12 %)
-
5 dl
strösocker
-
1 bit
ingefära
- (40 g)
-
1
kanelstång
-
5
kryddnejlikor
-
0,5 tsk
vitpepparkorn
-
0,5 tsk
kryddpepparkorn
Gör så här
-
Rensa svampen.
-
Blanda ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud 2-3 min tills sockret smält. Skala och skiva ingefäran. Blanda ner svampen och kryddorna i lagen. Sjud under lock ca 30 min. Rör om då och då.
-
Häll kantarellerna tillsammans med lagen i väl rengjorda burkar och förslut med tättslutande lock. Förvara svalt.
-
Svampen kan ätas efter ca 1 dygn och lagras upp till 3 månader.