Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Syltade kantareller – perfekt i svamptider!

Recept på syltade kantareller. Svampen håller upp till tre månader om den förvaras svalt.

Allt om Mat
Syltade kantareller – perfekt i svamptider!
Syltade kantareller – perfekt i svamptider!
Syltade kantareller – perfekt i svamptider!
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 l kantareller - (300 g)
  • 3 dl ättiksprit - (12 %)
  • 5 dl strösocker
  • 1 bit ingefära - (40 g)
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • 0,5 tsk vitpepparkorn
  • 0,5 tsk kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Rensa svampen.

  2. Blanda ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud 2-3 min tills sockret smält. Skala och skiva ingefäran. Blanda ner svampen och kryddorna i lagen. Sjud under lock ca 30 min. Rör om då och då.

  3. Häll kantarellerna tillsammans med lagen i väl rengjorda burkar och förslut med tättslutande lock. Förvara svalt.

  4. Svampen kan ätas efter ca 1 dygn och lagras upp till 3 månader.

Vad tyckte du om receptet?