Syltade kantareller

Fantastiskt sätt att förvara dina kantareller. Passar utmärkt till exempelvis älgstek, eller något annat kött vi gärna äter under hösten.
Mitt Kök
Syltade kantareller
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 l kantareller - rensade gula eller trattkantareller
  • vatten
  • 1 tsk salt - per liter vatten

Lag

  • 1 dl ättiksprit - 12 procent
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl svampspad
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 1 bit muskotblomma
  • 1 bit ingefära - liten färsk, cirka 10 gram
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 litet lagerblad

Gör så här

  1. Lägg den rensade svampen i en gryta. Mät vattnet och häll det så det täcker svampen till hälften. Tillsätt salt. Låt svampen koka 10 minuter. Sila av spadet, men spara 1 1/2 dl till lagen.

  2. Lag: Blanda ättiksprit, socker, svampspad, svartpeppar, senapsfrön, muskotblomma, ingefära, kryddnejlikor och lagerblad till lagen i en kastrull och låt den koka upp.

  3. Lägg svampen i glasburk med lock. Häll lagen över så att den täcker svampen. Sätt på lock. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök