Sydeuropeisk fiskgryta

Recept på sydeuropeisk fiskgryta. Genom att ­fisken saltas och sockras före tillagning blir den lätt rimmad och håller ihop bättre när den tillagas.
Recept på sydeuropeisk fiskgryta.
Recept på sydeuropeisk fiskgryta. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g koljafilé - eller torsk, Krav- eller MSC-märkt
  • 1 aubergine
  • 3 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 burk tapenade - (140 g)
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 60 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, ca 5 x 5 cm. Blanda fiskbitarna med 1 tsk strösocker och 1 tsk salt.

  2. Skär auberginen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Fräs grönsaker och lök i 1 msk olja i en gryta. Häll över tomaterna och 3 dl vatten. Tillsätt tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sjud under lock ca 10 min.

  4. Lägg fisken i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Klicka tapenade på fisken. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!